sex kalorije

Sex i kalorije

Ali, da li seks pomaže u gubitku telesne težine? Odgovor je jasan: da, pomaže! Mi smo sastavili zanimljive činjenice o verovatno najprijatnijem fitnesu od svih mogućih vrsta fitnesa.

Seks sagoreva kalorije

Brojke: ako provedete sat vremena u krevetu gledajući vašu omiljenu emisiju, trošite, u najboljem slučaju, 70 kalorija. Poređenja radi, samo 25 minuta vođenje ljubavi učiniće da broj kalorija bude najmanje 88. To se poredi sa 20 minuta voženje na sobnom biciklu!

Seks trenira mišiće

Ako noste lenji i želite da proširite svoj seksualni život, probajte nove poze, možete postići još impresivnije rezultate. Efektivne seksi poze za mršavljenje – „jahač“ i doggy-style. Prva poza je dobra za zadnjicu i butine, a druga vam pomaže da oblikujete mišiće zadnjice, struka, nogu i stomaka. I zapamtite: za vreme orgazma ubrzava se puls, zbog toga je trošenje kalorija brže.

Seks smiruje strasti za ugljenim hidratima i mastima

Zvuči kao naučna fantastika, ali ipak, to je činjenica: običan seks pomaže gubitku telesne težine, tako što podržava u telu optimalni nivo kortizola (hormona stresa). I to je super, jer divlji kortizol dovodi do povećanog apetita i želje da pojedete nešto štetno za figuru.

Seks ubrzava gubitak težine

Vođenje ljubavi normalizuje san, a nesanica dovodi do postepenog povećanja težine – čak i ako ste na dijeti. Dobar san se dešava zbog aktivnog razvoja oksitocina – hormona zadovoljstva, ljubavi i mira. Nivo se značajno povećava, čak i ako sw samo zagrlite pre odlaska u krevet! Kada je vaš san normalno, počećete da gubite kilograme duplo brže – što je dokazano od strane nauke.

Seks povećava samopouzdanje

Između nivoa našeg samopouzdanja i učestalosti vođenja ljubavi postoji neraskidiva veza. Seks promoviše gubitak težine, a samo zato što smo više vodili ljubav, bolje se osećamo, a kao rezultat toga pokušavamo da obratimo više pažnje na izgled i zdravlje. Sa druge strane, oni koji su potpuno zadovoljni sobom, mnogo manje se verovatno upuštaju u zadovoljstva ljubavi. Začarani krug. I to stvarno tako funkcioniše!

Kalorije se ne troše samo tokom strastvenog seksa nego i tokom predigre,
a ljubitelji vrućih igrica u krevetu mogu potrošiti i 2000 kalorija. Neverovatno!

Da pogledamo detaljnije

OTKOPČAVANJE GRUDNJAKA
Koristeći obe ruke………..8 kalorija
Spretno se služeći jednom rukom…22 kalorije
Bez ruku, samo zubima………85 kalorija

STAVLJANJE PREZERVATIVA
U erekciji……………. 6 kalorija
Bez erekcije…………..315 kalorija

PREDIGRA
Traženje klitorisa…………8 kalorija
Traženje G tačke……….. 192 kalorija

POLOŽAJI
Misionarski……………112 kalorija
69 dok ležite na krevetu…….178 kalorija
69 u uspravnom položaju……312 kalorija
Položaj u obliku tački……….386 kalorija
Pseći položaj…………..400 kalorija
Zahtevni položaji……972 kalorija

ORGAZAM
Pravi orgazam…………112 kalorija
Glumljenje orgazma……….315 kalorija

OBLAČENJE NAKON SEKSA
Mirno i opušteno zakopčavanje…32 kalorija
Užurbano traženje donjeg veša….98 kalorija
U žurbi, dok roditelji kucaju na vrata..1218 kalorija! 😀
Dok bračni partner ulazi u kuću…352 kalorija

Nadam se su vam se ove informacije svidele i da ćete izabrati najbolje za sebe. Moj savet je da ne pokušavate da trošite 1218 kalorija odjednom, jer će posledice biti mnogo gore :)))

Ono što vam mi predlažemo je svakako Fit Projakat koncept, koji je napravljen samo za vas i prema vašim potrebama. Ukoliko se budete pridržavali programa koji predviđa naš plan ishrane i trenigna, vaše telo će biti zdravo i vitalno.

Uspećete da se rešite onih dosadnih par kilograma viška bez mnogo žrtvovanja u ishrani, jer ćete sigurno pronaći neke od svojih omiljenih namirnica sa naše liste.