4 vežbe koje će zapaliti vaš metabolizam za 20 minuta

Možda vam zvuči nestvarno, ali ove 4 vežbe po sistemu “kolliko god je moguće ponavljanja”, aktiviraće potrošnju kiseonika i nakon treninga, što znači da će se dugo po završetku treninga i kalorije i dalje trošiti.

“Kolliko god je moguće ponavljanja” je najbolji i najefikasniji sistem za one koji nemaju mnogo vremena za treninge. Radite tokom predviđenog vremena od 20 minuta, sa što manje odmaranja i ukoliko ste odradili sve, a još uvek niste ispunili 20 minuta – dodajte ekstra seriju, kako biste kompletno završili trening.

Savetujemo da ne zalećete, kako ne biste prebrzo sagoreli. Počnite prvu seriju sa po dva ponavljanja svake vežbe, kako biste osetili pokrete, pre nego što prilagodite brzinu i vreme za odmor, kako biste “obavili što više posla”.

Preporučujemo vam upotrebu tegova ili bučica, ako ih nemate kod kuće, onda nešto što možete lepo da uhvatite, kako biste radili sledeće vežbe.

Svaku vežbu uradite po 20 ponavljanja, a broj serija – neka bude što veći, u vremenskom okviru od 20 minuta. Podesite štopericu – vreme je za topljenje masti.

1. Predator Džek

20 ponavljanja.

Prva vežba je za pokretanje metabolizma. Stojite, noge su vam sastavljene, a ruke opružene ispred vas, tako da vam se palčevi dodiruju. Čučnite i otvorite upolje, što više možete, ruke i noge. Vodite računa da su vam ručni zglobovi u ravni sa ramenima. Skočite u početnu poziciju i krenite da radite ponavljanja u brzini.

2. Potisak sa bučicom

Po 10 ponavljanja za obe strane.

Stojite, stopala su vam blago razmaknuta i paralelna, a bučica se nalazi između. Čučnite i zgrabite bučicu desnom rukom, ustanite i držite bučicu ispred sebe, u ravni sa desnim ramenom. Izdržite jednu sekundu pa potisnite ruku sa bučicom iznad glave, pravo. Vratite se u početni položaj pa uradite još devet ponavljanja, a zatim pređite na levu ruku.

3. Leptir-trbušnjak

20 ponavljanja.

Lezite na pod sa rukama podmetnutim iznad glave i sa nogama savijenim u kolenima blago, tako da su vam stopala obe noge sastavljena. Brzo podignite trup u sedeći položaj i dohvatite skočne zglobove sa obe ruke. Zatim se polako spustite nazad. Trudite se da budete stabilni tokom svih ponavljanja.

4. Trzaj sa tegom

Po 10 ponavljanja za obe strane.

Držite teg u desnoj ruci i čučite, dok vam butine ne budu skroz paralelne sa podom. Podižete se kukovima i kolenima, a kada se teg nađe u visini ramena, ispred vas, iskoristite zamah da ga podignete iznad glave. Uradite 10 ponavljanja jednom rukom, a zatim promenite stranu.

Ono što vam mi predlažemo je svakako Fit Projakat koncept, koji je napravljen samo za vas i prema vašim potrebama. Ukoliko se budete pridržavali programa koji predviđa naš plan ishrane i trenigna, vaše telo će biti zdravo i vitalno.

Uspećete da se rešite onih dosadnih par kilograma viška bez mnogo žrtvovanja u ishrani, jer ćete sigurno pronaći neke od svojih omiljenih namirnica sa naše liste.